Beschrijf de bereiding van Cona koffie.
In het office de onderste glazen bol vullen met bijna kokend water, breng alles op een dienblad naar de diensttafel. Vul de bovenbol in het statief met voldoende (nogal grof) gemalen koffie. Plaats de brander. Plaats de met koffie gevulde bovenste bol op de onderbol, stevig aandrukken. Wanneer het water doorkookt en opgestegen is naar de bovenste bol, de gemalen koffie door het water roeren met een entremetslepel. Het alcoholvuurtje wegnemen en afsluiten met het dopje. Laat de koffie terug vloeien, plaats de bovenbol terug op het statief in de daarvoor voorziene opening of omgekeerd op een dessertbord. Hou de koffie warm door een mokkaschoteltje bovenop de kan te plaatsen.

Tafel dekken
SERVEERKUNDE
ZAALTECHNIEKEN
BEREIDINGEN
* GROENTEN &FRUIT
* MET RUNDSVLEES
* VIS & SCHAALDIEREN
Hoe bereidt je een Irish coffee?
Doe per persoon 4 cl Ierse  whiskey  en een eetlepel riet- of kandijsuiker in een flambeerpannetje. Warm dit op en roer de suiker tot hij is opgelost en een beetje stroperig wordt. Schenk de vloeistof (indien geen Irish coffeeglas) over een koffielepel, in het glas. Sterke koffie bijvoegen op de holle kant van een lepel tot ongeveer 1 cm van de rand van het glas.  Met de bolle kant van de lepel naar boven de licht opgeklopte, niet gesuikerde room (40% vet) op de bereiding gieten tot 2 mm van de rand.
Het glas serveren op een dessertbord met kantpapier.
Bij het serveren van een Irish coffee hoef je geen koffielepel te geven. Voor bruine alcoholen gebruikt men bruine suikersoorten, voor witte alcoholen witte suiker.

* KOFFIE
*
 Home   
 Foto's
  
 Contact
 LinksLaatst gewijzigd
17 september 2010
> > >