KOKEN AAN TAFEL
'FLAMBEREN'
GASTHEERSCHAP
  BEDIENING
  TAFELDEKKEN
  DRANKEN
  WIJNEN
  ETIQUETTE
  VAKTERMEN
  BANKETTEN
  MENULEER
  COCKTAILS
  BRIEFING
  FEEDBACK
  TEST UW KENNIS

KOKEN AAN TAFEL
*VERSNIJDEN
*FILEREN
*BEREIDINGEN
*FLAMBEREN
*FRUIT


Waarom flamberen?
Crêpes 'Suzette'
Scampi 'Oriental'
Geflambeerde banaan
Geflambeerde kersen




HOME
CONTACT


GEFLAMBEERDE FLENSJES "SUZETTE"
Bereidingswijze :
Serveerwijze :
Serveren op grote warme  borden.
Materialen
Flambeervuur.
Flambeerpan.
Dienstbestek.
Warme borden.
Mise-en-place ingrediënten
Flensjes.
Boter en griessuiker.
Citroen- en sinaasappelsap.
Cognac en Grand-Marnier.
Citroen-en sinaasappelzestes.
GEFLAMBEERDE SCAMPI ORIENTAL
Materiaal
flambeertoestel
réchaud
platte koperen pan
2 diepe warme borden
serveerbestek
proeflepeltje(s)
side plate
Mise-en-place ingrediënten
scampi
knoflookboter
Pernod of Pastis
room
tomaat in brunoise
currypoeder
saffraanpoeder
geconcasseerde groene selderblaadjes
pezo

Bereidingswijze :
GEFLAMBEERDE BANAAN
Materiaal
flambeervuur
flambeerpan
dienbestek
Mise-en-place ingrediënten
bananen
suiker
boter
citroen en sinaasappelsap
Grand Marnier en Cognac

Bereidingswijze :
JUBILÉ KERSEN GEFLAMBEEERD
Materiaal
flambeervuur
flambeerpan
dienbestek
Mise-en-place ingrediënten
boter
suiker
kersen op sap
citroen
Kirsch
roomijs
slagroom
amandelschilfers


Bereidingswijze :
Controleer de mise en place voor de bereiding.
Serveerwijze :
 - Een bourgogneglas opvullen met roomijs, de kersen en het sap.
 - Garneren met opgeslagen room en afwerken met gekleurde amandelschilfers.
 - Serveren op dessertbord met kantpapier en dessertlepel.