Tafel dekken
Noem de verschillende technieken om cocktails te bereiden?
Build : de mix opbouwen  door de dranken (over ijs) rechtstreeks in het glas te schenken  waarin de cocktail wordt geserveerd. Cocktails met vruchtensap en koolzuurhoudende dranken worden doorgaans via deze techniek bereid. 
vb. Tequilla Sunrise
Stirren
: wordt gebruikt bij heldere cocktails. De ingrediënten worden samen-gevoegd in een mengglas en geroerd met een menglepel. vb. Dry Martini
Shaken
: het shaken van een cocktail heeft als bedoeling de ingrediënten op een snelle manier af te koelen en deze te mixen. Vooral cocktails die siroop of room bevatten moeten worden worden geschud, roeren zou hier niet volstaan.
vb. Pina Colada
Blenden : wil zeggen de ingrediënten mixen met behulp van een elektrische blender of mixer. Deze techniek wordt gebruikt om zacht fruit te pureren, moeillijk mengbare ingrediënten (eiwit) te mixen, frozen drinks te bereiden of om een laagje schuim op de cocktail te bekomen. vb. DaiquirisBEDIENING
TAFELDEKKEN
DRANKEN
WIJNEN
ETIQUETTE
VAKTERMEN
BANKETTEN
MENULEER
COCKTAILS
BRIEFING
FEEDBACK
TEST UW KENNIS
ZAALTECHNIEKEN
*VERSNIJDINGEN
*FILEREN
*BEREIDINGEN
*FLAMBEREN

Geef de samenstelling van een Caipirinha.
- 2 cl cachaça
- 1.5 cl vloeibare rietsuiker
- 1 limoen
- crushed ijs
Wat is een .....  ?

Jigger

Muddler

Strainer

Crushed ice

Mosser

Shaker

 Home   
 Foto's
  
 Contact
 LinksWat is een Mocktail ?
Een mocktail is een mengsel van twee of meerdere niet alcoholische dranken. Het komt van het Engelse woord "mock" dat 'nep' of 'spot' betekent. Letterlijk genomen betekent het woord dus een 'nepcocktail'. Meestal is het een mengeling van vruchtensappen, vruchtendranken en siropen.

Laatst gewijzigd
27 juli 2020
Geef de samenstelling en bereiding van een Margarita.
- 2/4 tequila
- 1/4 cointreau
- 1/4 limoensap
- ijsblokjes- zout
- schijfje citroen of limoen
De rand van een martiniglas met zout givreren. De rest van de ingrediënten in een cocktail-shaker doen. Goed schudden en overgieten in een martiniglas. Garneren met een schijfje citroen of limoen en een muntblaadje. Een margarita is een Mexicaanse cocktail.

Geef de samenstelling van een Mojito.
- 3 cl witte rum
- 0.5 cl vloeibare rietsuiker
- 1 limoen
- 2 takjes verse munt
- crushed ijs
- soda of mineraalwater

naar boven
Geef de bereiding van een Cuba libre.
Schenk over ijsblokjes in een longdrink glas 1 ½ maat witte rum en ½ maat sap van een limoen. Eventjes omroeren en cola naar smaak toevoegen. De rand van het glas versieren met een schijfje limoen en serveren met rietjes.